O nama

News portal www.bunker078.com je nastao u Banjaluci s osnovnim ciljem reafirmacije slobodnog, objektivnog i odgovornog novinarstva, koje je već neko vrijeme u velikoj krizi, i promocije i zagovaranja kulture, ne prioritetno kao oblasti umjetničke produkcije koje na Balkanu ne manjka, već kao oblika civilizovanog i razumnog ponašanja i djelovanja u svim segmentima života.

Portal www.bunker078.com je od starta 21. novembra 2016. napravio jasan otklon od sveprisutne tabloidizacije medijskog prostora i spinovanih informacija, a vlastitim izborom i primjerom nastoji da pokazuje i dokazuje da suštinska interesovanja većinske javnosti, ipak, nisu politikanstvo, šovinizam, tračevi, rijalitiji, crna hronika, nasilje, pornografija i primitivizam već teme koje se tiču zagarantovanih ljudskih sloboda, vladavine prava, prosperiteta pojedinaca i društva i bolje, ljepše i sigurnije sadašnjosti i budućnosti.

Portal www.bunker078.com objavljuje provjerene vijesti i informacije iz imenovanih izvora, podstiče kritičko mišljenje, podržava kulturnu produkciju i produkciju znanja, zalaže se za očuvanje javnog dobra, zagovara politike solidarnosti i emancipacije a kroz prizmu istaknutih opredjeljenja nastoji da daje i smislena tumačenja aktuelnih dešavanja, pojava i fenomena na Balkanu i u svijetu.

Portal www.bunker078.com pridaje izuzetan značaj kulturi bez koje je nemoguće popraviti stanje u bilo kojoj oblasti pa zato i insistira na sadržaju koji se bavi kulturom dijaloga, kulturom odnosa prema lokalnoj zajednici, državi, regionu i svijetu, kulturom socijalne kohezije, kulturom poslovanja i zapošljavanja, kulturom unapređenja obrazovanja, ekonomije i vladavine prava, kulturom odnosa prema prirodi i slobodi, kulturom međunacionalnih i međureligijskih odnosa, kulturom odnosa prema fizičkom i mentalnom zdravlju ljudi, kulturom u sportu i politici, kulturom putovanja i razvoja domaćeg turizma itd.

Portal www.bunker078.com otvoren je za uspostavljanje fer i transparentne saradnje sa svima koji podržavaju navedenu politiku medija a sa sponzorima i oglašivačima želi na duže staze da ostvaruje zajednički napredak i opšti prosperitet.