Saša Ristić: Organizovan rad mladih DNS daje rezultate

Foto: Nezavisne

Organizacija mladih Gradskog odbora DNS Banjaluka uvećala je brojnost članstva, a zahvaljujući raznovrsnim zajedničkim aktivnostima postala je i mnogo kompaktnija, pa je predsjednik GO DNS Nedeljko Čubrilović već izrazio optimizam da će stranačka omladina u jesenjoj predizbornoj kampanji za opšte izbore u BiH imati najzapaženiju ulogu do sada, ističe Saša Ristić, predsjednik Organizacije mladih DNS Banjaluka.

Ristić kaže da je ocjena predsjednika Gradskog odbora Nedeljka Čubrilovića za njih potvrda da su u proteklom periodu kvalitetno radili i da su zato dobili priliku da uzmu veće učešće u radu GO. To učešće se, između ostalog, ogleda i u najznačajnijim pozicijama u Gradskom izbornom štabu, potvrđuje Ristić.

– U banjalučkoj Organizaciji mladih DNS trenutno imamo preko 1.400 članova, čak 200 omladinaca više u odnosu na april prošle godine. Programom rada definisali smo načine i šematski predstavili modele pomoću kojih bismo uspostavili komunikaciju sa svim omladincima u organizaciji. Praktično, to je značilo obilazak cijele teritorije GO DNS Banjaluka i formiranje rejona čiji kordinatori su članovi Predsjedništva mladih. Ovaj proces završili smo u oktobru prošle godine. Sljedeća faza koja će za cilj imati podizanje organizacije na još viši nivo biće formiranje aktiva u onim mjesnim odborima gdje je to moguće i u taj proces krećemo poslije reorganizacije GO DNS Banjaluka – kaže Ristić.

Od dodaje da su se u Organizaciji mladih vodili afinitetima svakog pojedinca, pa tako danas imaju koordinatore za humanitarne akcije, sportske i zabavne sadržaje, obrazovne aktivnosti…

– Krajem septembra prošle godine organizovali smo šahovski turnir pod nazivom “Spona mladosti i iskustva 2017” iz kojeg je nastala šahovska sekcija koja danas uspješno radi, okuplja ljubitelje šaha svih generacija i koju posebno podržava rukovodstvo GO DNS Banjaluka. Taj mjesec bio je rezervisan i za radnu akciju uređenja dvorišta jedne osnovne škole, popravku sportske infrastrukture i doniranje paketa sportske opreme toj školi. U oktobru, pred početak akademske godine, organizovali smo predavanja na temu javnog nastupa, a kao epilog je osnovan Debatni klub Organizacije mladih GO DNS Banjaluka – ističe Ristić i napominje da mladi aktivno rade i na promociji kulture i kulturnih vrijednosti, a da će naredne aktivnosti biti prilagođene izbornoj kampanji pred opšte izbore u BiH u oktobru ove godine.

Napiši komentar