Čovjeku sa krstom Plenković rekao da nema novca za bolesnu djecu

Riječanin Saša Pavlić koji je iz protesta prepješačio gotovo 200 kilometara sa drvenim krstom na leđima stigao je u Zagreb.

Podsjećamo, Pavlić je iz Rijeke krenuo u Zagreb zato što se država opredijelila za izdvajanje pola milijarde dolara za polovne borbene avione, dok su fondovi za rijetke lijekove i dječje bolesti gotovo prazni.

Kako je i najavio, on se u 11 sati pojavio na Markovom trgu, gdje je sjedište Vlade, kako bi političarima i premijeru Andreju Plenkoviću prenio svoju poruku.

Zagrebački portal Index navodi da je Pavlić potom sa bolesnom djecom ušao u Vladu.

“Šta ja tim ljudima da kažem? Svi znamo šta će reći, ako uopšte izađu. Otcijepljeni su od naroda, otcijepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri miliona građana će kliknuti nešto besmisleno. Nećemo imati djece jer ih ne znamo zaštititi. Ovo je vaša vlada, vi ste je birali, živite u toj zemlji. Mi odosmo svi, što dalje odavde, tamo gdje cijene čovjeka, dijete i život. Svima koji ste kod kuće neka bude tako kako je. Znate šta su vam prioriteti. Naši političari ne cijene čovjeka, dijete i život”, naveo je Pavlić prije nego što je ušao u zgradu Vlade.

Index prenosi riječi majke jednog bolesnog djeteta koja kaže da je Plenković Pavlića i roditelje na sastanku uvjeravao da za skupe lijekove država nema novca.

Saša je tokom pješačanja na Tviteru već poručio premijeru Plenkoviću da njega i njegove saradnike poziva da nađu rješenje za problem neodgovarajućeg sistema liječenja djece.

“Pozivam premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra zdravstva Kujundžića i predstavnike udružena oboljelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rješenje za problem neodgovarajućeg sistema liječenja djece danas u Hrvatskoj, a da ih građani s podrškom čekaju napolju”.

Pavlić, koji je za kratko vrijeme zbog svog neobičnog poduhvata skrenuo pažnju hrvatske, ali i javnosti u državama regiona, na Tviteru je takođe napisao da se na to odlučio kada je “kap prelila čašu”.

“Kap koja je prelila čašu bila je kad sam otvorio jedne dnevne novine i vidio da na jednoj stranici piše da država nema novaca za lijekove za djecu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa. Na drugoj stranici bila je vijest o tri milijarde kuna koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo upaliti alarm. Meni je upalilo i natjeralo me da napravim ovo što radim”, rekao je ranije Pavlić za portal Index.

Izvor: Index.hr

Napiši komentar