Rijeka: Tompson nepoželjan u opštini Kostrena

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson nepoželjan je u hrvatskoj opštini Kostrena, gde je trebalo da održi koncert 28. aprila.

U ovom trenutku, obrazloženo je, “to nije prikladno”.

Koncert je već službeno bio najavljen, o čemu su svedočili i džambo plakati koji su se uoči Uskrsa nalazili na više mesta u Rijeci, pa tako i na Jadranskoj magistrali u Kostreni.

Ako je suditi prema dopisu koji je Tompsonovom menadžmentu prošle sedmice poslat iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja Sportskom dvoranom i činjenici da su tokom vikenda plakati nestali, Tompson ipak neće nastupiti u tom mestu.

U dopisu koji poseduje riječki Novi list, otkazuje se Ugovor o privremenom korišćenju dvorane sklopljen 19. marta ove godine.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da je nakon konsultacija predstavnika davalaca i branitelja s načelnikom Opštine Kostrena zaključeno je da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnom nivou nije prikladno gostovanje Tompsona jer bi se, kako se navodi, moglo protumačiti kao angažman povodom obeležavanja 25. godišnjice osnivanja te opštine.

Na predlog načelnika opštine Kostrena, Dražena Vranića, usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odloži do daljnjeg.

Vranić je rekao da opština i on lično nisu bili ni upoznati s namerom Marka Perkovića, niti je za organizaciju takvog koncerta pre započinjanja bilo kakvih razgovora s izvođačem dao svoju saglasnost bilo kome za održavanje tog koncerta, piše Novi list.

Izvor: Tanjug

Napiši komentar