Alves: Saučešće Astorijevoj porodici, ali dnevno hiljade djece umire od gladi

Dani Alveš, desni bek reprezentacije Brazila i Pari Sen Žermena, prokomentarisao je smrt kapitena Fiorentine Davida Astorija i izazvao oštre reakcije navijača.

“U svijetu od gladi umire dnevno na hiljade djece. I oni su isto važni, ali ne dobiju ni približnu količinu pažnje. Svi ćemo umrijeti prije ili kasnije jer smo prolazni. Svi smo tužni, ali nam nije sigurno kao njegovoj porodici”, rekao je Alveš.

Kapiten tima iz Firence pronađen je u nedjelju ujutru mrtav u hotelu u Udinama, gdje je njegova ekipa bila smještena pred okršaj Serije A sa domaćinom Udinezeom. Imao je 31 godinu, a uzrok smrti najvjerovatnije je prestanak rada srca.

“Zaista mi je žao njegove porodice. Nismo potreseni kao oni, jer ga nismo znali toliko dobro. David se odužio ovom haotičnom svijetu u kome živimo i siguran sam da je sada na nekom boljem mjestu”, dodao je Brazilac.

Navijačima širom svijeta nije se svidjela njegova izjava, iako su načelno saglasni sa dijelom u kome govori o djeci, smatrajući da nije umjesno ni ljudski na taj način komentarisati nečiju tragičnu smrt.

Ipak, ostaje činjenica da mediji mnogo više prostora daju vijestima o poznatima nego o svakodnevnim patnjama i stradanju djece širom svijeta.

Izvor: Agencije

Napiši komentar