Soros napušta Facebook i kupuje akcije kompanije Overstock

Milijarder Džordž Soros, tačnije njegov fond, ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Fejsbuka.

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cena poslednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače, kompanija prihvata bitkoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock, i tako bio treći najveći akcionar.

Podsetimo da je negde u to vreme Fond prodao svoj udeo u Fejsbuku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su društveni mediji “pretnja”.

On ima udela u Netfliksu i Snepu, a povećao je udeo i u Tviteru. Sorosev fond je kupio 1.600 akcija Alfabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Majkrosofta.

Komisija za hartije od vrednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga šta fondovi kupuju i prodaju.

Izvor: B92

Napiši komentar