Preminuo Nebojša Glogovac

Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, nezvanično je potvrđeno beogradskim Novostima u Institutu za onkologiju.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

“Zauvek u mom srcu. Sa anđelima mili moj…”, napisala je glumica.

Glogovac je rođen 1969. godine u Trebinju. Kada je imao 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji “Bolji život”, u kojem je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a poslije dvije godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio je “Vukovar, jedna priča”, gdje je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu “Ubistvo sa predumišljajem”, u kojem je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima “Do koske”, “Bure baruta”, a veliku popularnost stekao je u seriji “Porodično blago”, u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Nebeska udica” i drugim.

Glumac je na Pulskom festivalu prošle godine dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu za tumačenje Vjekoslava Kralja u filmu Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske”.

Izvor: Novosti.rs

Napiši komentar