Usvojena investiciona platforma za cijeli Zapadni Balkan

Upravni odbor Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, čiji je predsednik Marko Čadež, prvi čovek Privredne komore Srbije, usvojio je u Trstu program aktivnosti i projekata koji će ove godine realizovati privredne komore regiona.

U fokusu ovogodišnjih aktivnosti Komorskog investicionog foruma, osim zalaganja za liberalizaciju kretanja robe, usluga, ljudi i kapitala i unapređenja regulatornog i investicionog okvira, biće projekti za razvoj i povećanje konkurentnosti, posebno malih i srednjih preduzeća. Svoj prvi zajednički proizvod – regionalnu onlajn investicionu platformu namenjenu potencijalnim investitorima u ekonomije regiona, zajednička privredna komora Zapadnog Balkana predstaviće već sledećeg meseca u Londonu, na investicionom forumu posvećenom Zapadnom Balkanu. Ova platforma obezbediće na jednom mestu sve informacije o važećim zakonima i drugim propisima, finansijskim i drugim podsticajima za ulaganja, kapacitetima tržišta, dobavljačima na koje mogu da računaju kompanije koje se odluče za poslovanje u regionu.

“Zastupanjem interesa poslovne zajednice u dijalogu sa vladama regiona insistiraće na otklanjanju prepreka, pojednostavljivanju administrativnih procedura i usaglašavanju propisa što će kompanijama omogućiti da prošire svoje male nacionalne prostore za poslovanje na veće – zajedničko, regionalno tržište i da se što bolje pripreme za izlazak na jedinstveno tržište EU”, zaključeno je na jučerašnjem sastanku.

Izvor: Danas

Napiši komentar