Predrag Matić: Hrvatsku već 20 godina maltretira 40-ak branitelja

Bivši ministar branitelja i poslanik SDP u hrvatskom Saboru Predrag Matić tvrdi da “Hrvatsku već dvadesetak godina maltretira oko 40 ljudi, ne više od tog broja“.

On je to rekao za u intervjuu za Novi list, govoreći o liderima braniteljskih udruženja.

“Sve su mi zgadili. Imam jedno dijete i nisam ni primijetio kako je iz četvrtog razreda prešlo u osmi. Uporedite sliku Franje Tuđmana s predsjednicima braniteljskih udruženja s onom na kojoj je s njima Andrej Plenković. Ima tu malo različitih lica“, rekao je Matić.

Matić kaže da “oni uporno tvrde da su predstavnici svih hrvatskih branitelja“.

“Ja im već godinama govorim, ako je tako da izađu na izbore. U tom slučaju bi, osim na glasove 500.000 branitelja, mogli valjda da računaju i na podršku njihovih supruga, djece… S toliko glasova bi mogli i na vlast da dođu“, kaže Matić.

Dodao je i da tokom protesta branitelja, dok je ministar bio Tomo Medved, nije dobio poziv od njega da kaže da je za mir.

“Zbog toga ne volim predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja me je duboko povrijedila. U javnosti je pozivala na poštovanje institucija, a tri puta je razgovarala sa teroristima. Dok plinskim bocama nisu prekinuli saobraćaj bili su demonstranti, plinske boce na ulicama su terorizam, po definiciji“, rekao je Matić.

Izvor: Tportal.hr

Napiši komentar