UEFA više ne računa na bh. sudiju koji ne zna engleski

Bosna i Hercegovina ostala je bez jednog mesta na listi sudija koji će ove godine deliti pravdu na zvaničnim utakmicama svih UEFA takmičenja.

Dragan Petrović iz Banjaluke praktično nije ni debitovao kao glavni sudija na utakmici pod okriljem UEFA. Bosanskohercegovački arbitar nije ni izašao na teren jer nije položio ispite UEFA zbog nedovoljnog znanja engleskog jezika.

“UEFA neće računati na Petrovića jer nije prošao na ispitu za engleski jezik. Iako je imao sertifikat, koji nam je dostavio, tokom razgovora sa ljudima iz UEFA je napravio nekoliko grešaka. Posle toga je stigla i potvrda da na njega neće računati ove godine”, potvrđeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Petrović i njegov sunarodnik Admir Šehović su na FIFA listu dospelli umesto Ognjena Valjića i Edina Jakupovića, koji su se oprostili od suđenja.

UEFA na Petrovića neće moći da računa zbog ispita iz engleskog, a Šehović je trenutno pod suspenzijom zbog grešaka na utakmici devetog kola između Radnika i Širokog Brijega, pa neće biti delegiran za naredna četiri meča u domaćim takmičenjima, do okončanja postupka koji se vodi.

Izvor: Sport klub

Napiši komentar