Split: Sahranjen Predrag Lucić, jedan od najvećih novinara na Balkanu

Jedan od osnivača hrvatskog nedjeljnika Feral Tribune, novinar, pisac i reditelj Predrag Lucić sahranjen je danas na splitskom groblju Lovrinac.

Zagrebački “Indeks” piše da je Lucićeva sahrana “jedna od najvećih koje je Split ikada vidio”.

Kako navode, Lucić je ispraćen uz taktove pjesme Always Look on the Bright Side of Life, Montipajtonovaca.

“Indeks” navodi da je dramski umjetnik Rade Šerbedžija na sahrani pročitao dvije Lucićeve pjesme, a da je govor održao Boris Dežulović.

“Nazvali bismo te najboljim prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo, nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano… S tobom je teško, bez tebe preteško. Mjesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako”, rekao je Dežulović.

Lucić (1964-2018) je uz Viktora Ivančića i Dežulovića bio jedan od osnivača legendarnog Feral Tribunea, a radio je i kao ratni reporter, novinar, kolumnista, reditelj i književnik.

Izvor: Agencije

Napiši komentar