Alen Delon: Mrzim sadašnju epohu, napustiću ovaj svijet bez žaljenja

Jedan od najslavnijih francuskih glumaca Alen Delon kaže da će otići s “ovog svijeta bez žaljenja”, u intervjuu objavljenom u posebnom broju francuskog časopisa Pari Mač, posvećenom njegovoj 60 godina dugoj karijeri.

“Život mi više ne donosi bog zna šta. Sve sam doživio, sve sam vidio. Ali ponajviše jer mrzim ovu epohu, povraća mi se od nje”, objašnjava 82-godišnji glumac na kraju intervjua naslovljenog “Ja, Delon: intervju njegovog života”.

“Ima ljudi koje mrzim. Sve je lažno, iskrivljeno. Nema više poštovanja, niko vam više ne daje riječ. Samo se novac računa. Cijeli dan slušamo o zločinima. Znam da ću napustiti ovaj svijet bez žaljenja”, kaže Alen Delon.

Gotovo su svi mrtvi, ističe legendarni glumac iz “Geparda” (1963), kojem je prije nekoliko mjeseci umrla bivša partnerka Mirej Dark, glumica koja je s njim dijelila život sedamdesetih godina.

Napominje i da “kasni” snimanje njegovog “posljednjeg filma” u kojem bi trebalo da glumi uz Džulijet Binoš, a “htio bi posljednji put da stane i na pozorišne daske”.

Prethodni dugometražni film sa Alenom Delonom bio je 2008. “Asteriks na olimpijskim igrama” u kojem je glumio Julija Cezara. U pozorištu je posljednji put nastupio u “Običnom danu” Erika Asusa.

Publika će ga posebno pamtiti po ulogama u filmovima “Roko i njegova braća” (1960), “Pomračenje” (1962) i “Gospodin Klajn” (1976).

Izvor: Hina

Napiši komentar