Michael Wolff: Otkrića u mojoj knjizi mogla bi okončati Trampov mandat

Novinar Majkl Vulf, autor knjige koja oštro kritikuje Donalda Trampa rekao je u intervjuu za BBC objavljenom u subotu da bi njegova otkrića mogla okončati Trampov mandat u Bijeloj kući.

Zaključci knjige nastale na temelju izjava saradnika sadašnjeg američkog predsjednika prikupljeni u knjizi “Fire and Fury: Inside the Trump White House” (Vatra i bijes: unutar Trampove Bijele kuće) govore da Tramp nije sposoban da obavlja dužnost i da je to sada prilično prihvaćeno stajalište.

“Mislim da je jedan od zanimljivih učinaka ove knjige do sada taj da je ‘car go'”, rekao je Vulf u intervjuu.

“Čini se da priča koju sam ispričao prikazuje njegov predsjednički mandat na način koji govori da on ne može da obavlja tu dužnost”, rekao je Vulf.

“Odjednom svuda ljudi govore: ‘O bože, znači istina je, car je go’. To je pozadina percepcije i razumijevanja što će na kraju okončati ovaj predsjednički mandat”, rekao je Vulf za BBC.

Tramp je odbacio navode iz knjige objavljene u petak kao “gomilu laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora”.

Knjiga donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari, a predsjednika svi, pa i najbliži saradnici opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

Navode iz knjige odbacio je i Trampov državni sekretar Reks Tilerson koji je u petak rekao da nikada nije sumnjao u mentalne sposobnosti Trampa da obavlja predsjedničku dužnost.

Trampovi advokati pokušali su bezuspješno da zaustave objavu knjige koja sadrži bombastične informacije o njegovom mandatu i u kojoj se tvrdi da je Tramp bio nepripremljen za predsjednika, da se ponaša poput djeteta i  misli da “sve mora da se vrti oko njega”.

Vulf piše da je Trampov tim bio šokiran i uplašen nakon izborne pobjede krajem novembra 2016, da je Prva dama Melanija u izbornoj noći lila suze od tuge, a Tramp je bio bijesan što su najpoznatiji američki pjevači odbili da nastupe na njegovoj inauguraciji i da je sam za Bijelu kući rekao da je “pomalo zastrašujuća”.

Izvor: Hina

Napiši komentar