Olujni vjetar izazvao povrede troje ljudi i napravio veliku materijalnu štetu

Usljed rušenja krova u Ulici Cara Lazara u naselju Obilićevo, te urušavanja plafona u kući u naselju Karanovac, troje lica je lakše povrijeđeno, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

“Prema jutrošnjem izvještaju Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, tokom noći vatrogasci su intervenisali 26 puta, uglavnom na uklanjanju stabala sa saobraćajnica. Pored toga, u naselju Obilićevo su, usljed snažnih udara vjetra, sa više stambenih objekata odneseni limeni krovovi, a velika oštećenja su zabilježena i na objektima Studentskog doma”, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Po izvještajima, koji se još dopunjavaju, oštećeno je šest motornih vozila, veliki broj stabala je srušen, a zabilježena su i velika oštećenja na komunalnoj opremi.

“Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorava građane, organe i druge službe na teritoriji grada da preduzmu sve potrebne mjere na zaštiti lične sigurnosti građana i materijalnih dobara, a s obzirom na olujno nevrijeme koje je u toku i koje će, prema prognozi meteorologa, trajati do kraja dana”, stoji u saopštenju.

Izvor: AA

Napiši komentar