Budi Cyber-detektiv: U toku interaktivno-edukativni nagradni kviz za djecu

Poslije prve sedmice kviza “Budi Cyber-detektiv!”, osmišljenog u vidu interaktivno-edukativne aplikacije za djecu i tinejdžere, poznati su prvi srećni dobitnici nagrada, a to su, po nadimcima, Dr. Duck, Top_elegance i Žabac.

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS (MFS-EMMAUS) predstavio je javnosti prošle sedmice kviz “Budi Cyber-detektiv!”, interaktivno-edukativnu aplikaciju u vidu kviza koji za cilj ima naučiti djecu kako prepoznati i zaustaviti nasilje, te ih upoznati i sa relativno novim tipom nasilja u digitalnom okruženju, koje se širi srazmjerno ekspanziji informaciono-komunikacijskih tehnologija.

Aplikacija je kreirana u okviru projekta “Razvoj Smjernica za prevenciju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini prilagođenih djeci”, koji uz podršku UNICEF i Delegacije Evropske unije realizira MFS-EMMAUS, kao oblik smjernica za prevenciju nasilja nad djecom prilagođenih uzrastu djece od 12+ godina.

Kvizu putem Facebook društvene mreže mogu pristupiti djeca dobi od 13 godina do praga punoljetstva, na facebook stranici “Sigurno dijete”. Za mlađu populaciju, kviz istog sadržaja se nalazi na web platformi i internet SOS liniji za prijavu neprimjerenog sadržaja na internetu, www.sigurnodijete.ba.

Sva djeca koja završe kviz sa rezultatom i titulom Super Cyber Detektiv imaju mogućnost osvajanja sedmičnih nagrada. Kviz će biti aktivan i narednih pet sedmica, a svake sedmice, djeca imaju pravo ponovnog učešća u kvizu, sve sa ciljem upoznavanja sa problemom nasilja nad djecom. Ukoliko iz prvog pokušaja učesnik kviza nije završio sa rezultatom Super Cyber Detektiv, već sljedeće sedmice ima mogućnost da svoj rezultat poboljša. Svakim unosom učesnici dobijaju mogućnost za osvajanje super nagrada.
Više o pravilima učešća pročitajte na: http://sigurnodijete.ba/cyber-detektiv ili na Facebook stranici https://www.facebook.com/sigurnodijete

Napiši komentar