Brzina hrvatskog električnog superautomobila izvukla iz Džeremija Klarksona psovku oduševljenja (Video)

U prvoj epizodi druge sezone automobilskog šou programa Grand Tour gledaoci su mogli da vide “drag” trku tri vrhunska savremena supersportska modela, među kojima je bio i električni superautomobil iz Hrvatske – Rimac Concept One.

Za one koji su propustili emisiju, na startnoj crti piste u Švajcarskoj našli su se Lamborghini Aventador S, Honda NSX i pomenuti Concept One . Za upravljačem Aventadora sjedio je Džeremi Klarkson, Hondu je vozio Džejms Mej, a privilegiju da sjedne za volan Rimčevog automobila imao je Ričard Hamond.

Oni koji su se ranije upoznali sa performansama električnog superautomobila iz Hrvatske, uključujući i one o ubrzanju na pravolinijskoj stazi, vjerovatno mogu da pogode ko je pobijedio u ovoj trci.

Kako je izgledalo nadmetanje tri moćna superautomobila u Švajcarskoj, kao i reakciju Džeremija Klarksona nakon trke, možete videti u sljedećem insertu iz prve ovogodišnje emisije Grand Toura:

Podsjećamo, nakon ove “drag” trke, koja je održana u junu, u sklopu snimanja epizode u Švajcarskoj, Ričard Hamond je tokom test vožnje Concept One na brdskom usponu izgubio kontrolu nad automobilom i doživio saobraćajnu nezgodu u kojoj je vozilo izgorjelo, a on povrijedio nogu i završio u bolnici.

Izvor: b92

Napiši komentar