Album do sada neobjavljenih Hendriksovih pjesama izlazi u martu 2018. (Video)

Neobjavljene pjesme Džimija Hendriksa, snimljene između 1968. i 1970. godine, biće objavljene u martu sljedeće godine.

Experience Hendrix i Legacy Recordings najavili su juče da će Hendriksov album “Both Sides of the Sky” objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi čak 10 pjesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći dio trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. “Valleys of Neptune” je bio izdat 2010, a “People, Hell and Angels” 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inženjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila “veoma eksperimentalna godina” za Hendriksa.

“Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete ‘Oh, bože. Ovo je previše jebeno nevjerovatno'”, rekao je Krejmer.

Mnoge pjesme s novog albuma je snimila grupa Band of Gypsys u kojoj su pored Hendriksa bili Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dvije pjesme – “$20 Fine” i “Woodstock”.

“Zvuči kao Krozbi, Stils i Neš osim što je na esidu”, rekao je Krejmer za pesmu “$20 Fine”.

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsjednicom Ikspiriens Hendriks. On je rekao da je “Both Sides of the Sky” posljednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno. On je rekao da imaju i snimke Hendriksovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Izvor: Beta

Napiši komentar