SP Rusija 2018: Srbija u grupi sa Brazilom, Hrvatska sa Argentinom

Fudbaleri Srbije igraće sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom u grupi E Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, dok će Hrvatska u grupi D da se bori za prolaz u mečevima protiv Argentine, Islanda i Nigerije.

Srbija je na izvlačenju u moskovskom Kremlju imala dobar žrijeb jer je, uprkos teškim prognozama, izbjegla “grupu smrti” i imaće solidne šanse da se plasira u nokaut fazu.

Prvi duel ‘Orlovi’ će igrati 17. juna u Samari, a potom ih očekuju mečevi u Kalinjingradu sa Švajcarcima i Moskvi, kada će im protivnik biti veliki Brazil predvođen Nejmarom.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji:
grupa A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija
grupa B: Portugal, Španija, Iran, Maroko
grupa C: Francuska, Peru, Danska, Australija
grupa D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija
grupa E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, Srbija
grupa F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja
grupa G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama
grupa H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

Debitanti i povratnici 

Nacionalni timovi Islanda i Paname prvi put će učestvovati na svjetskoj smotri najboljih fudbalskih ekipa, a ‘Vikinzi’ već imaju iskustvo igranja na velikim takmičenjima jer su 2016, na Evropskom prvenstvu kao debitanti došli do četvrtfinala.

Mundijal u Rusiji biće i prilika da vidimo neke od ekipa koje dugo nisu igrale – Peru se vraća na SP poslije 36 godina, Egipat je imao sušni period od 28, dok Maroko prekida dvadesetogodišnji post bez Svjetskog prvenstva.

Izvor: b92

Napiši komentar