Masovne prijetnje: Životi novinara Indexa u opasnosti zbog objektivnog informisanja

Mržnja, bijes, otvoreni pozivi za likvidaciju i premlaćivanje svakog onog ko misli da čin Slobodana Praljka nije herojski preplavili su društvene mreže, piše Index.hr.

Naime, prema pisanju hrvatskog portala Index.hr mnogi su u Hrvatskog prethodnih dana tražili “glave novinara koji su objektivno pisali o Praljku kao osuđenom ratnom zločincu.”

Označivši ih kao mete, raspitivali su se za adrese redakcija i mjesta boravišta pojedinih novinara, pitalo se gdje se nalazi bliža i dalja rodbina, a pozivalo se i na linč. Raspravljalo se i o načinima likvidacije, kada je najbolje napasti novinare Indexa, a sve je, naravno, začinjeno psovkama.

Redakcija Indexa već dugo prima putem maila i društvenih mreža otvorene prijetnje smrću. Mnoge od tih poruka mržnje potpiruju predstavnici aktuelne vlasti, koji su novinare koji kritički pišu o njima proglasili “neprijateljima Hrvatske”.

Pozivu na mržnju prema portalu Index i Indexovim novinarima, kojeg su nedavno odaslali ministar branitelja Tomo Medved i ministar odbrane Damir Krstičević, spremno su se odazvali mnogi na društvenim mrežama.

Nakon presude haškoj šestorci, poruke i izravne prijetnje samo su se nastavile. Poruke su prijeteće, jezive, strašne i odvratne.

Izvor: Index.hr

Napiši komentar