Room to Dream: Iduće godine od Dejvida Linča – knjiga memoara

Možda nećemo vidjeti nove epizode serije “Tvin Piks” (“Twin Peaks”) u skorije vrijeme (ili ikada), ali Dejvid Linč (David Lynch) nikada neće prestati da stvara (na našu sreću). Njegov najnoviji projekat se čini da će biti i najličniji.

Radi se o memoarima naziva “Room to Dream”, koje piše u saradnji sa Kristin Mekenom (Kristine McKenna). Knjiga neće biti objavljena prije sljedeće godine, ali zna se da će otkriti ličnu priču o životu iza umjetnosti.

Zvanični sinopsis je: “U ovom memoaru, Dejvid Linč, jedan od kreatora serije “Tvin Piks”, te pisac i režiser revolucionarnih filmova poput “Glava za brisanje” (“Eraserhead”), “Čovjek-slon” (“The Elephant Man”) i “Bulevar zvijezda” (“Mulholland Drive”), govori o životnom vijeku izvanredne kreativnosti, prijateljstvima koje je sklopio i preprekama sa kojima se suočio usput. Dijelom memoari, dijelom biografija, “Room to Dream” prepliće Linčove lične refleksije o svom životu i o pričama iz tih vremena, ispričane od strane Kristin Mekene, koja je obavila intervjue sa 90 ljudi iz Linčovog života – prijateljima, porodicom, glumcima, agentima, muzičarima i drugim saradnicima. Sam Linč odgovara na svako prisjećanje i otkriva svoju ličnu priču iza umjetnosti”.

Knjiga “Room to Dream” biće objavljena na 512 stranica, 12. juna 2018. godine.

Izvor: Bosonoga

Napiši komentar