Neodgovorne vlasti BiH: Najplaćeniji u državi nisu došli na posao

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana danas u Sarajevu, prolongirana je za narednu sedmicu.

Ministri iz Republike Srpske, tačnije iz Saveza za promjene, već se nalaze u Banjaluci gdje će danas održati sastanak na poziv  člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića koji je sazvao konsultacije s ministrima u Vijeću ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene a nakon izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu.

Kako je saopšteno iz Vijeća ministara, sjednica je prolongirana za narednu sedmicu jer ministri iz Saveza za promjene nisu u Sarajevu.

U Sarajevu je danas trebalo da bude održan nastavak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Na početku sjednice predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto je informisala poslanike da imaju kvorum za rad, ali ne i za odlučivanje.

“Iz Kluba SDS, odnosno Saveza za promjene, javili su da neće prisustvovati današnjoj sjednici Zastupničkog doma. Druge obavijesti nismo dobili, izuzev pojedinačno zastupnika koji su najavili svoje kašnjenje ili izostanak”, kazala je Krišto.

Konstatovala je da u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma imaju kvorum za rad ali ne i za odlučivanje te odlažu nastavak ranije prekinute i za danas najavljene nove sjednice Predstavničkog doma državnog parlamenta do daljnjeg.

Izvor: N1

Napiši komentar