West Ham otpustio Slavena Bilića, nasljednik još nepoznat

Fudbalski klub Vest Hem uručio je otkaz hrvatskom stručnjaku Slavenu Biliću poslije niza loših rezultata od početka sezone, potvrdili su ‘Čekićari’.

Pored Bilića, klub su napustili i njegovi saradnici Nikola Jurčević, Edin Terzić, Džulijan Diks i Miljenko Rak.

„Predsjednik i članovi Upravnog odbora Vest Hema bi voljeli da izraze zahvalnost Slavenu i njegovim saradnicima na svemu što su uradili u posljednje dvije godine, ali vjeruju da je promjena potrebna da bi klub krenuo naprijed u skladu sa svojim ambicijama“, stoji u saopštenju Vest Hema.

Za sada nema informacija ko bi mogao da zamijeni Bilića, posebno jer je u Premijer ligi narednog vikenda pauza zbog reprezentativnih obaveza.

Vest Hem poslije 11 kola drži 18. mjesto na tabeli Premijer lige sa samo devet bodova, a kap koja je prelila čašu je poraz od Liverpula proteklog vikenda.

Bilić je Vest Hem preuzeo u junu 2015. godine i tada je potpisao trogodišnji ugovor. Prvu sezonu pod njegovim vođstvom ‚Čekićari‘ su završili na sedmom mjestu, što im je najbolji plasman u Premijer ligi još od sezone 2008/09. Prošle sezone bili su za četiri mjesta lošije pozicionirani.

U intervjuu koji je dao poslije poraza od Liverpula proteklog vikenda, Bilić je rekao da se ne bi iznenadio ukoliko bi mu bio uručen otkaz.

Hrvatski stručnjak je trenersku karijeru započeo u splitskom Hajduku, potom je vodio mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, a trenirao je i Lokomotivu iz Moskve i Bešiktaš.

Izvor: N1

Napiši komentar