Dani Vojvodine danas i sutra u Banjaluci

Manifestacija „Dani Vojvodine“ biće održana danas i sutra u najvećem gradu Srpske, a Banjalučani će tom prilikom moći da se upoznaju sa turističkom ponudom 17 opština i gradova Vojvodine, te da probaju njihove gastro specijalitete i uživaju u kulturno-umjetničkom programu KUD “S. Marković” i tamburaškog sastava “Besane noći”.

Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa 17 turističkih organizacija Srema, Banata i Bačke, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Banjaluke, koja je domaćin ovog događaja, prvi dan manifestacije obilježiće konferencija za novinare i poslovni forum u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Privrednom komorom Vojvodine, kao i „Vojvođansko veče” u sali Piano bara u hotelu Bosna.

Drugog dana, odnosno sutra od 8 do 18 časova, Banjalučani će na Trgu Krajine uživati u promociji bogatstva dinamične ravnice i učešću u nagradnim igrama koje organizuju gostujuće turističke organizacije. Oba dana obilježiće i učešće tamburaša s Dunava, a posjetioci će kroz izložbene štandove moći da se upoznaju sa turističkom ponudom Vojvodine.

– Činjenica je da najveći broj turista u Vojvodinu dolazi iz zemalja u regionu, a turisti iz BiH su u 2016. godini prema brojnosti na drugom mestu, zato nam je veliko zadovoljstvo da u Banjaluci na ovakav način predstavimo sve lepote Vojvodine, te da pokažemo koliko još mogućnosti za lep i prijatan odmor postoji – navodi dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Subotica sa jezerom Palić, srce bogate turističke ponude, zatim istorijski gradić Sremski Karlovci, Vršac, grad vina, samo su neke od destinacija u Vojvodini gdje možete uživati. Osim toga, tu su salaši, bogata gastronomija, dobra vina i mnogobrojni događaji. U srcu Fruške gore, izolovani od urbanog, turisti mogu uživati u ponudi etno kompleksa “Vrdnička kula” u Vrdniku. Šetnja “stazom zdravlja”, spa i velnes programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za djecu samo su dio ponude ovog kompleksa. Fruška gora je nezaobilazna za sve izletnike koji žele da uživaju u pješačkim, biciklističkim stazama, bogatim riznicama 17 pravoslavnih manastira ili da posjete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

Napiši komentar