Pjesma Despacito povećala interesovanje turista za Portoriko za 45 odsto (Video)

Portorikanski pjevač, tekstopisac i muzički producent, Luis Fonsi već godinama vlada top listama, uključujući Bilbordove “Top Latin”, “Latin Pop” i “Heatseekers” liste, ali je ogroman uspjeh i veliki broj obožavalaca u svijetu stekao tek hitom “Despacito”.

Njegova pjesma postala je najstrimovanija pjesma svih vremena sa više od 4,6 milijardi emitovanja na svim striming platformama.

Globalni ljetni hit je obradio i kanadski superstar Džastin Biber, zahvaljujući čemu se Fonsi našao i na prvom mjestu “US Billboard Hot 100” američke liste singlova.

Od kada se pojavila ova pjesma, interesovanje turista za Portoriko poraslo je za 45 odsto, prenosi list El Nuevo Dia.

U turističkim agencijama u Portoriku kažu da su vodiči, po želji stranaca koji su obilazili tu zemlju, dodavali lokacije koje su prikazane u spotu. Čak je i guverner Rikardo Roselo najavio da se nada da će dug Portorika, zahvaljujući porastu broja turista, biti smanjen.

Pjesma Luisa Fonsija postala je broj jedan u skoro svim zemljama svijeta, obilježila ljeto i cijelu 2017. godinu.

On je na to dugo čekao, bez obzira na školovani glas i duete sa poznatim pjevačicama. Prvi album izdao je 1998. godine, a drugi dvije godine kasnije. Snimio je spotove sa Kristinom Agilerom i Britni Spirs, i do sada izdao osam albuma.

Izvor: El Nuevo Dia

Napiši komentar