Republiku Srpsku napušta sve više i onih koji imaju posao

Bez posla je u Srpskoj za devet mjeseci ove godine ostalo 18.370 radnika, a iako poslodavci prednjače u dijeljenju otkaza, ugovore o radu sve češće sporazumno raskidaju i radnici u potrazi za novim poslom, uglavnom u inostranstvu.

Statistika Zavoda za zapošljavanje RS pokazuje da je na osnovu sporazuma radni odnos prekinulo čak 5.163 zaposlenih, te dodatnih 1.648 putem izjava poslodavaca i radnika o raskidu radnog odnosa.

S druge strane, poslodavci u ovoj godini nisu produžili ugovor za 7.038 radnika koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, 3.074 evidentirano je kao tehnološki višak, a otkaz su dobila 993 radnika. Na biroima u Srpskoj evidentirana su i 154 lica koja su ostala bez posla jer su im preduzeća završila u stečaju.

Poslodavci ističu da veliki broj radnika sporazumno napušta preduzeća koja ne ispunjavaju obaveze prema njima i prelaze kod onih koji poštuju radnička prava.

– Došlo je do velike fluktuacije radnika od loših ka dobrim poslodavcima. Sigurno ima mnogo i onih radnika koji pristaju na sporazumni raskid ugovora radi odlaska u inostranstvo. Većina zaposlenih napušta posao ne samo zbog veće zarade, već i zbog političke nestabilnosti – kaže predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS Dragutin Škrebić i dodaje da bez reformskih mjera i udaranja temelja stabilnom sistemu sigurno neće biti zaustavljen odlazak ljudi u inostranstvo, zbog čega poslodavci ostaju bez kvalitetne radne snage.

Ekonomisti smatraju da je glavni razlog što radnici daju otkaz i sporazumno raskidaju ugovor o radu odlazak u inostranstvo.

– Nakon toga oni se prijavljuju na biro i imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu, dok uporedo sa tim odlaze i rade u inostranstvu. To se sve odražava i na nedostatak radne snage na domaćem tržištu, posebno u građevinskom sektoru gdje majstori svih profila odlaze u inostranstvo, jer tamo vlada velika potražnja za njima – istakao je član Udruženja ekonomista RS SWOT Predrag Duduković.

Sve to, dodaje on, utiče na to da, iako imamo veliki broj nezaposlenih, domaća preduzeća ne mogu da nađu dovoljan broj radnika.

– Identične trendove možemo očekivati i u idućem periodu, jer se u kratkom periodu ništa neće promijeniti. To bi moglo uticati i na potencijalni rast plata, jer će poslodavci biti primorani da daju veće plate ako žele da imaju radnike. To možemo da očekujemo u vrlo kratkom roku, posebno u građevinarstvu. Jedino na taj način možemo da zaustavimo ove trendove – naveo je Duduković.

Izvor: Glas Srpske

Napiši komentar