Protest ljekara zvorničke bolnice zbog novog pokušaja smjene direktora (Video)

Ljekari zvorničke bolnice onemogućeni su jutros da održe stručni kolegijum jer se v. d. direktora Jovan Okuka zaključao u svoju kancelariju dok su ostali ljekari sa bivšim direktorom Miloradom Drljevićem ispred vrata, javlja dopisnik BN televizije.

“Ovo je nečuveno , onemogućeni smo da održimo stručni kolegijum i veoma smo zabrinuti za dalji rad bolnice. Htjeli smo da vidimo šta i kako dalje ali smo u tome spriječeni“, kaže ljekar Zoran Komljenović koji još nije dobio nikakvo rješenje o svojoj smjeni sa funkcije zamjenika direktora Opšte bolnice Zvornik. Za zamjenika direktora bolnice imenovana je Ivana Prodanović.

Oko pola devet jutros, u krugu bolnice, pojavila su se dva policajca, a kako saznaje dopisnik BN televizije, danas bi trebalo da se održi primopredaja dužnosti direktora bolnice.

Zaposleni u zvorničkoj bolnici najavili su da će i danas u podne održati protestno okupljanje.

Ljekari i drugi zaposleni u toj bolnici protive se smjeni direktora bolnice u Zvorniku, navodeći da iza toga stoje lični interesi poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazara Prodanovića, koji gradi privatnu bolnicu vrijednosti milion KM.

Ljekari su nastavili sa radnim obavezama, ali ne odustaju ni od protestnog okupljanja.

Inače, prvi pokušaj smjene direktora zvorničke bolnice prošao je neslavno jer je komisiju nadležnog ministarstva dočekala ljekarska ekipa odlučna da im se suprotstavi u toj namjeri a kako je to izgledalo može se pogledati na snimku ATV koji je privukao ogromnu pažnju:

Izvor: BNTV

Napiši komentar