Opozicija pištaljkama prekinula sjednicu Narodne skupštine RS

Poslanici SDS, PDP i NDP ponovo su blokirali rad Narodne skupštine Republike Srpske.

Uz korištenje zviždaljki ponovo su “zauzeli” sto rukovodstva Narodne skuptine RS, najavivši da neće učetovovati u raspravi, ali ostaju u sali.

Prethodno njihov zahtjev da se stavi van snage odluka o razriješenju glavnog revizora RS Duška Šnjegote nije uvršten u dneveni red zasjedanja Narodne skupštine.

Odbijeni su i zahtjevi da se prijedlog rezolucije o starteškim ciljevima RS do 2023. uvrsti u dnevni red zasjedanja, te infomacija o ponašanju pripadnika MUP-a RS i, kako navode, fizičkom sprečavanju opozicije da prisustvuju sjednici parlamenta 13. septembra.

Poslanici SDS, PDP i NDP su tražili skupštinsku raspravu o ovim tačkama, ali tokom izjašnjavanja nisu dobili potrebnu većinu.

“Nemamo namjeru da učestvujemo u ovom cirkusu. Džaba vama pričati da ugrožavate rad institucija i vidite u koju ste situaciju doveli Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS, koja ne može da radi zbog smjene glavnog revizora”, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

Kazao je i da nije udovoljeno zahtjevima opozicije da se dostavi zapisnik o prošloj sjednici Narodne skupštine, kojoj nisu prisustvovali i smatraju da je bila nelegalna.

“Ne poštujete Ustav, zakone i to nećemo dozvoliti”, rekao je Govedarica.

Nakon što su zviždaljkama spriječili dalji rad, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović je dao pauzu od pola sata.

Izvor: Fena

Napiši komentar