Na osmodnevnom krstarenju britanski špijun otkriva turistima najveće tajne Dunava

Germany, Deutschland, Rhineland-Palatinate, Rheinland-Pfalz, Trechtingshausen, Rhine, Central Europe, Rhine valley, View of Burg Rheinstein castle between Bingen and Bacharach villages

Dunav je rijeka jedinstvena u svijetu po tome što protiče kroz četiri prijestonice. Dijelila je carstva i važila za jedan od najvažnijih vodenih puteva, a sada je popularna i među turistima.

Turistima iz Velike Britanije trenutno se nudi krstarenje Dunavom, ali takvo da razotkriva njegove najveće tajne. Za to će se pobrinuti urednik BBC za svijet Džon Simpson i bivši špijun MI6 Ričard Dirlov, koji imaju sve podatke o revolucijama i obnovi destinacija duž Dunava.

Tura traje osam dana i vodi od Beča, ka Bratislavi, do banja u Budimpešti i Beograda i to u jednom od brodova kompanije Scenic od pet zvjezdica.

Ričard Dirlov bio je špijun iza Gvozdene zavjese, a kasnije i šef MI6. On će se turistima pridružiti u Bratislavi i upoznati ih sa komunističkom prošlošću zemalja kroz koje prolaze.

Tura se završava u Beogradu, prijestonici koju organizatori opisuju kao “grad sa teškom prošlošću, ali živopisnom budućnošću”.

Osmog dana, nakon doručka, turisti obilaze Kuću cveća, a potom odlaze na ručak i pravo na aerodrom.

Izvor: B92

Napiši komentar