Đoković: Želim još da igram i da se dokazujem na terenu

Novak Đoković je u razgovoru sa Nebojšom Viškovićem govorio ekskluzivno za Sport klub i emisiju Top Tenis o pauzi koju ima zbog povrede lakta i planovima za budućnost u kojoj, kako kaže, namerava ponovo da se takmiči i pomera granice.

Najbolji srpski sportista u istoriji odlučio je da posle Vimbldona napravi pauzu zbog povrede lakta, a povratak na teren najavio je za početak 2018. godine.

Kako je rekao na početku razgovora, rado čuva sve osvojene trofeje kako bi ga podsećali na uloženi trud.

„Ne znam tačan broj osvojenih trofeja. Vrlo rado ih čuvam, ne zato što želim da se hvalim drugima nego zato što me podsećaju na žrtvu, na napor, na nešto što je postignuto trudom, voljom, energijom i pre svega ljubavlju i strašću prema onome što radim“, rekao je Đoković na početku razgovora za Sportklub i podsetio se svojih teniskih početaka:

„Sećam se trenutaka kada sam rastao sa reketom i prvog trenutka kada sam uzeo reket u ruke. Bio sam deo teniskog kampa na Kopaoniku, pa se onda u mom životu pojavila Jelena Genčić. Ona je donela sve znanje i neku osnovu moje teniske karijere koju i dan danas nosim sa sobom. Mislim da me to odrastanje i pogotovo 90-te godine koje su bile jako teške za sve nas doprinelo da cenim i poštujem više i nagrade i sve što mi se događa u životu. Za mene je mnogo bitniji put do nagrade nego sama nagrada. Nagrada je šlag na tortu, ali stvaranje te torte, to je ono što mene najviše ispunjava. Priznanja su, naravno, uvek dobrodošla jer su ona na neki način poštovanje za tvoje napore koje si uložio.“

Iako zbog povrede lakta još ne može da igra tenis, srpski teniser kaže da svakodnevno radi vežbe kondicije i polako se priprema za povratak na teren.

„Ja se trudim da budem u formi, tenis na žalost ne igram zbog lakta koji je i dalje povređen. Radim mnogo vežbe kondicije, radim svaki dan, trudim se da budem u formi. Već je prošlo dva meseca kako sam bez reketa, tako da mi je ovaj period dobro došao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mere da ne znam šta ću drugo da radim. Imam mnogo lepših stvari koje mi se trenutno dešavaju, najlepša je naravno što smo Jelena i ja pre dve nedelje drugi put postali roditelji, tako da sam najviše okupiran porodicom. Imamo izuzetnu sreću i Stefan i Tara su fantastični. Sada kada je Tara mala ja sam ustvari najveća podrška Jeleni koja je najviše okupirana tim obavezama. Drugačije je. Stefan ima skoro tri godine, pa sada moramo da balansiramo. Svi ljudi koji su roditelji barem dvoje dece znaju o čemu govorim. Treniram, aktivan sam u svojim roditeljskim dužnostima, srećan sam i ispunjen u životu.“

Iako nije istakao koliko još tačno planira da se bavi tenisom, kaže da ne vidi u skorijoj budućnosti kraj karijere i obradovao je svoje navijače rečima da još želi da se dokazuje na teniskom terenu.

„Drago mi je što imam ovih šest meseci da mogu na neki način da organizujem svoj život, da postavim neke temelje i za svoju igru i za svoje telo i za svoj život u narednih ne znam koliko godina. Ja volim da kažem deset godina, pa videćemo koliko će sve to trajati u profesionalnom tenisu. Ja stvarno nemam nameru, niti mi je na vidiku kraj. Želim još da igram, da se dokazujem, sebi pa i drugima. Prosto da pomeram granice, da usavršavam sebe. Ja verujem da, koliko god da sam do sada postigao u tenisu, da ima još mnogo toga što mogu da postignem i usavršim. Vidim elemente igre u kojima vidim puno prostora za napredak. Možda drugi to ne vide, ali ja vidim, drago mi je da i moj tim to vidi, tako da ima prostora da se posvetimo analizi moje igre. Prvi put u životu imam pet meseci kada mogu postepeno da podižem nivo i kondicije i igre i da se psihički spremim da kada uđem u novu sezonu, nadam se, budem na svom vrhuncu.“

Izvor: Sport klub

Napiši komentar