Stanivukoviću i Blagiću novčane kazne zbog protesta u Banjaluci

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković dobio je prekršajnu prijavu prema kojoj bi trebao da plati 1.500 KM ili ide u zatvor, a zbog toga što je, navodno, tokom mirnih protesta 20. septembra ove godine u Banjaluci podstrekavao učesnike da krenu na zgradu entitetske Vlade.

Nakon saslušanja u Policijskoj upravi Banjakuka, Stanivuković je odbio da potpiše zapisnik i preuzme prekršajni nalog, jer, kako je rekao, nije tačno da je tokom šetnje građana od Trga Krajine do zgrade Vlade u Banjaluci bilo kojim svojim gestom izazivao nerede.

“Ovo je još jedan od pokušaja zastrašivanja, koji i mene i sve koji se bore protiv neracionalnog trošenja narodnog novca, kupovine skupih automobila i uopšte nepravde u našem društvu, čine da budemo još odlučniji, još istrajniji i još oštriji”, naveo je Stanivuković u pisanoj izjavi.

Dodao je i da kao građanin i izabrani predstavnik građana poštuje sve institucije Republike Srpske i da nikada ni u jednoj svojoj aktivnosti nije imao rušilačke namjere te da to mogu potvrditi mnogobrojni građani koji su u svemu ovom učestvovali.

Stanivuković je naveo i da je uprkos najboljim namjerama, koje ima u svom političko-građanskom djelovanju, najnovija prekršajna prijava samo jedan u nizu pokušaja zastrašivanja njega i ljudi koji podržavaju njegov rad.

I predsjedniku Udruženja “ReStart Srpska” iz Banjaluke Stefanu Blagiću uručen je prekršajni nalog na iznos od 500 KM, jer, kako se naveli iz policiije, za vrijeme protesta, kao organizator i rukovodilac javnog skupa, “nije preduzeo sve potrebne mjere za osiguranje reda i mira”.

Izvor: Fena

Napiši komentar