NSRS: Vladajuća većina, bez prisustva opozicije, razriješila Šnjegotu

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS večeras je razriješila dužnosti glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS Duška Šnjegotu i njegovog zamjenika Darka Pejića.

Šnjegota i Pejić podnijeli su ostavke 31. augusta, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS, koje su večeras i prihvaćene na sjednici skupštine kojoj ne prisustvuju poslanici opozicije koje je policija spriječila da uđu na zasijedanje jer su ranije potvrdili da neće odustati od blokade rada parlamenta sve dok vladajuća većina ne počne da poštuje Ustav i zakone RS.

Predsjednik RS Milorad Dodik je nedavno najavio smjenu glavnog revizora RS Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS je nedavno objavila konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta RS za 2016, u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit budžeta RS iznosio najmanje 175,6 miliona KM, a da su budžetski korisnici stvorili za najmanje 118 miliona KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što vlast u RS osporava.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda.

Kako je na početku zasjedanja rekao predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, sjednica se održava u maloj sali Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj sali.

Izvor: Agencije

Napiši komentar