Izložba britanskog umjetnika Grejsona Perija sinoć otvorena u Banjaluci

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci sinoć je otvorena izložba “Taština malih razlika” autora Graysona Perryja, jednog od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika.

 

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson naglasio je da je Perry jedan od najtalentovanijih britanskih umjetnika.

“Veoma mi je drago što je Perry ovdje sa nama. On je ranije izlagao u Sarajevu, izložbu je posjetio veliki broj građana i očekujem da će tako biti i ovdje”, rekao je Ferguson.

Perry je izrazio zadovoljstvo prijemom u Banjaluci i naveo da nije teško razumjeti poruku njegovih umjetničkih djela.

“Ljudska bića najviše preziru one koji se najmanje razlikuju od njih. Takvo ponašanje je u fokusu ove moje izložbe”, kaže Perry.

Direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković rekla je da je ova izložba dugo planirana.

“Imamo čast da ovakav umjetnik gostuje u Banjaluci i našem muzeju i da razgovara sa građanima. Ovo je poseban događaj koji jača naše kapacitete i otvara nove mogućnosti saradnje”, istakla je Sarita Vujković.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“Veoma sam srećan što večeras u našem gradu imamo ovako veliki događaj. Vjerujem da će ovu izložbu posjetiti, ne samo domaća publika, nego i gosti”, rekao je Radojičić na otvaranju izložbe i podsjetio da Banjaluka želi 2024. godine da bude evropska prijestonica kulture.

Izvor: Agencije

Napiši komentar