Amerikanka pokazala srednji prst Izetbegoviću, on “digao” tjelohranitelje i policiju

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva privedeni su na saslušanje nakon što je ona iz automobila pokazala srednji prst pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA, saznaje Dnevni avaz i dodaje da je Amerikanka platila kaznu zbog “narušavanja javnog reda i mira”.

Incident se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića.

“Spustila je staklo na prozoru i pokazala srednji prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu”, rekao je za Avaz prijatelj Amerikanke.

List dodaje da je Bakir Izetbegović bio u automobilu.

Jedan od ljudi iz pratnje ispričao je policajcima, da je Izetbegović, po povratku u zgradu Predsjedništva BiH, tražio od obezbjeđenja da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst.

Tjelohranitelji su nakon toga presreli djevojku i mladića, blokirali im prolaz i pozvali policiju.

U tom trenutku i reporteri Dnevnog avaza su bili na licu mjesta. Ispred zgrade Kantona Sarajevo bilo je nekoliko policijskih službenika, tjelohranitelji, djevojka i njen prijatelj.

Nakon službene bilješke, policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

“Ona je u šoku. Da je znala da će se ovo dogoditi, ne bi to nikad uradila, iako je ogorčena na naše političare”, dodao je prijatelj Amerikanke.

Američka državljanka L. F. P. je morala da plati kaznu za narušavanje javnog reda i mira, potvrđeno je iz sarajevskog MUP-a.

Izvor: Avaz.ba/FoNet

Napiši komentar