Od Hodoša do Pirana: Predsjednik Pahor krenuo da prepješači Sloveniju

Slovenački predsjednik Borut Pahor u utorak je krenuo na put tokom kojeg namjerava da prepješači cijelu Sloveniju u samo sedam dana, a krajnje odredište mu je Piran.

Pahor i njegov mali tim, u kojem su njegov sin Luka i dvije predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan namjeravaju prevaliti oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

U Piran namjeravaju doći do ponedjeljka jer Pahor, kako je službeno saopšteno, već u utorak ima službene obaveze. Za razgledavanje slovenačkog krajolika i susrete s ljudima od kojih očekuje podršku na predstojećim predsjedničkim izborima Pahor koristi godišnji odmor.
Pahor sam priznaje da je riječ o prijevremenoj predizbornoj kampanji pa fotografije s puta promptno objavljuje na društvenim mrežama.

U reakcijama neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke spreme, dok ga politički oponenti kritikuju zbog populizma i tvrde da je sadašnji predsjednik Slovenje očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsjednik Donald Trump. Pahora su već ranije prozvali kraljem Instagrama.

Izvor: Hina

Napiši komentar