Chester Bennington se objesio na rođendan pokojnog prijatelja Chrisa Cornella

Chester Bennington, pjevač Linkin Parka, ubio se u svojoj kući u Palos Verdesu u Kaliforniji i to na rođendan svog prijatelja Chrisa Cornella, koji je samo dva mjeseca ranije skončao na isti način.

Za sada nije poznato da li je smrt prijatelja gurnula Beningtona preko ivice, ali je poznato da ga je teško pogodila. On je Kornelu uputio emotivno pismo nakon što je u maju svijet obišla vijest da je sebi oduzeo život vješanjem.

“Prošle noći sanjao sam Bitlse. Probudio sam se s ‘Rocky Raccoon’ u glavi, a žena me je zabrinuto posmatrala. Rekla mi je da je moj prijatelj umro. Misao na tebe mi je preplavila um i zaplakao sam. Još plačem, od tuge, ali i od zahvalnosti što sam podijelio neke posebne trenutke s tobom i tvojom divnom porodicom. Inspirsasao si me na mnogo načina kojih nisi bio ni svjestan. Tvoj talenat je bio čist i bez konkurencije. Tvoj glas bio je uživanje i bol, bijes i oproštaj, ljubav i patnja – sve u jednom. Pretpostavljam da je to ono što smo svi mi. Pomogao si mi da to shvatim. Upravo sam gledao video u kom pjevaš ‘A Day In The Life’ od Bitlsa i sjetio sam se svog sna. Želim da mislim da si se oprostio na svoj način. Ne mogu da zamislim svijet bez tebe u njemu. Molim se da nađeš mir u sljedećem životu – Šaljem ljubav tvojoj ženi i djeci, prijateljima i porodici. Hvala ti što si mi dozvolio da budem dio tvog života”.

Sajt TMZ piše da je smrt Čestera Beningtona nastupila vješanjem i da je policija njegovo tijelo našla u devet ujutro po lokalnom vremenu.

Imao je šestoro djece iz dva braka. U braku sa manekenkom Talindom En Bentli bio je 12 godina.

Benington se godinama borio s zavisnošću od droge i alkohola u različitim periodima svog života. U jednom intervjuu je priznao da je razmatrao samoubistvo, jer se teško nosio s traumama koje je ponio iz djetinjstva kada ga je zlostavljao stariji muškarac.

Čester je bio veoma blizak sa Krisom Kornelom, koji bi juče slavio 53. rođendan da u maju takođe nije počinio samoubistvo vješanjem.

Linkin Park je 2000-tih stekao svjetsku popularnost, a hitovi poput “Faint”, “In the End” i “Crawling” obilježili su epohu. Benington je osnovao i bend Dead by Sunrise 2005. Bio je pjevač Stone Temple Pilots grupe od 2013. do 2015.

Posljednji album benda Linkin Park “One More Light” našao se na vrhu Billboard liste 200 najboljih početkom ove godine i bend se pripremao za turneju koja je trebalo da počne krajem ovog mjeseca.

Samo nekoliko sati prije nego što će svijet obići vijest da je Benington sebi oduzeo život, na zvaničnom YouTube kanalu benda objavljen je spot za pjesmu “Talking To Myself” sa novog albuma.

Izvor: Agencije

Napiši komentar