Klarkson, Hemond i Mej zaradili skoro po dva miliona evra

Trojac koji je stekao planetarnu popularnost u serijalu Top Gear, Džeremi Klarkson, Ričard Hemond, Džejms Mej i njihov producent Endi Vilman, zaradili su skoro dva miliona evra “po glavi” samo od prve sezone njihovog projekta “The Grand Tour”.

Nakon burnog razlaza sa britanskom nacionalnom kućom BBC, četvorka je odlučila da osnuje producentsku kuću duhovitog naziva “W. Chump and Sons”, a zatim je, na radost miliona ljubitelja njihovih ludorija i automobila, potpisala ugovor sa Amazonom.

Prema objavljenim podacima, Džeremi, Ričard i Džejms i njihov producent su prihodovali vrtoglavih 8,39 miliona funti, odnosno 9,56 miliona evra, za prvih 13 epizoda.

Nakon plaćanja poreza, ostalo im je 7,66 miliona evra, odnosno 1,915 miliona evra po glavi.

“Direktori kompanije namjeravaju da nastave da se fokusiraju na produkciju kvalitetnog programa, vodeći računa da troškovi budu stabilni. Direktori su zadovoljni rezultatima prošle godine i nastaviće da traže nove poslovne mogućnosti”, navodi se u saopštenju njihove firme.

Amazon nije komentarisao finansijske detalje ugovora, ali se iz papira vidi da je budžet za GT, čija sezona 2 uskoro izlazi, daleko manji od 160 miliona funti o čemu se spekulisalo.

Izvor: B92

Napiši komentar