Exit festival 2017: Magija dijaloga – da svijet bude utočište čovječanstvu

Exit festival, pokret Novi optimizam i list Danas i ove godine organizuju seriju tribina na Petrovaradinskoj tvrđavi za vrijeme Exit festivala.

Ove godine, kada Exit fondacija obilježava 20 godina Exit aktivizma, a Danas 20 godina od kada je objavljen prvi broj, u Ulici aktivizma, nastavlja se sa Magijom dijaloga!

Jer, kad se postavi pitanje, to sve mijenja. Od globalnih tema kakva je sigurno očuvanje planete, do evropskih, gdje će se razgovarati o Evropskim prijestonicama kulture, o diskriminaciji prema manjinskim grupama, o regionalnoj temi broj 1 – Čiji je NAŠ jezik?, do početka uspostavljanja dijaloga u nekoliko faza o Kineskoj četvrti u Novom Sadu, a sve sa željom da potvrde da je dijalog najvažniji i, u suštini, osnova za uspostavljanje boljih međuljudskih odnosa i boljeg svijeta u kojem živimo.

Ernesto Sabato je u svojoj testamentarnoj knjizi “Prije kraja” napisao: „Tolike vrijednosti uništene su zbog novca, a sada i svijet, koji se prepustio svemu da bi se ekonomski razvio, ne može da pruži utočište čovječanstvu.“

– Ne želimo da se uništi svijet, ne želimo da se unište vrijednosti – želimo da svijet bude utočište čovječanstvu! – poručuju organizatori.

Izvor: Danas

Napiši komentar