Milioner iz Sidneja ostavio bogatstvo, 20 godina živi na pustom ostrvu (Video)

Foto: Brian Cassey / Daily Mail

David Glasheen (73) već 20 godina živi na pustom ostrvu, društvo mu već neko vrijeme pravi samo mješanka Polly, i tvrdi da nikad nije bio srećniji.

Prije nego što se preselio na Restoration Island, ostrvce na sjeveroistoku Australije, bio je “težak” 28,4 miliona dolara, piše The Lad Bible.

Bivši biznismen i stručnjak za nekretnine veliki dio bogatstva izgubio je u velikom slomu berze 1987. godine. Deset godina kasnije odlučio je dignuti ruke od civilizacije.

“Želim umrijeti ovdje, gdje bih drugdje? Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam ‘otrovan’ željom za novcem. Novac truje ljude, a raspao mi se i brak”, rekao je povodom dvadesete godišnjice boravka na ostrvu.

“Kad ste sami nedostaju vam inteligentni razgovori i fizički kontakt sa drugim ljudima. Volio bih naći partnerku ili partnerke koje bi bile spremne posjetiti me nekoliko puta godišnje.”

“Omiljena stvar mi je uživanje u prirodi i miru”, govori. No život u divljini nije lagan. “Upadnete li u nevolju, manje-više ste mrtvi. Morski krokodili su predivne životinje i volim ih, ali jako su opasni. Ovdje nema rutine i to je ono što volim – svaki je dan drugačiji”.

David je rođen u Sydneyu. Imao je svoju kompaniju za iskopavanje zlata u Papua Novoj Gvineji. Ubrzo nakon što ga je ostavila žena, inspirisan novom djevojkom i razgovorom s njom, počeo je istraživati gdje bi otišao i ubrzo se preselio na ostrvo. Zahvaljujući generatoru i solarnim panelima, može koristiti i internet. Jednom godišnje napusti ostrvo kako bi pribavio namirnice koje su mu neophodne.

“Ovdje ima zmija, paukova i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim dijelovima svijeta, naročito kad čujete o terorističkim napadima”, kaže David.

Izvor: Index.hr

 

Napiši komentar