Boris Beker na sudu proglasio bankrot zbog duga od 6 miliona evra

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, proglasio je bankrot na današnjem saslušanju u Vrhovnom sudu.

Advokati 49-godišnjeg Nijemca podnijeli su zahtjev sudu u Londonu da mu se omogući posljednja šansa za isplatu dugogodišnjeg duga, ali je on odbijen.

Bekerov tim potvrdio je bankrot nekoliko dana prije Vimbldona, turnira koji je Nijemac osvojio tri puta tokom karijere.

Sudija Kristina Deret, koja je istakla da se sjetila kako je Beker igrao na terenima Ol Ingland klaba, sa žaljenjem je objavila da je odlučila kako nema dovoljno dokaza da će njegov “značajan” dug biti izmiren u skorijoj budućnosti.

Odbila je da dozvoli još 28 dana perioda otplate i proglasila bankrot.

“U 11.23 sam proglasila bankrot. Stekla sam utisak da je to čovjek koji je zabio glavu u pijesak”, rekla je.

Zahtjev za bankrot podnijela je privatna banka “Arbuthnot Latham & Co” zbog duga koji datira iz 2015. godine.

Bekerovi advokati pokušavali su da dostave dokaze da postoji mogućnost da dug bude isplaćen uskoro, nudili su refinansiranje aranžmana, kao i hipoteku na vlasništvo nekretnina na Maljorci, čime bi prikupili šest miliona evra.

Oni su istakli da očekuju da Španska banka za otprilike mjesec dana omogući raspolaganje tim novcem.

“Ne želim da se igram na sudu. Očigledno je da je u interesu spomenute banke da dođe do refinansiranja”, naveo je advokat Džon Brigs koji je dodao da bankrot neće dobro uticati na imidž slavnog tenisera.

“Trebalo je odavno da misli o tome. Nije često da profesionalni sportista ima nevjerovatan dug iz oktobra 2015. godine. Ovo je istorijski dug”, odgovodila je Kristina Deret.

Njemački teniski stručnjak u prethodne tri godine bio je trener Novaka Đokovića i sa njim osvojio više od 20 trofeja, među kojima je i šest Gren slemova.

Izvor: B92

Napiši komentar