Dolazim i odlazim – novi singl Ede Maajke (Video)

Ovo je definitivno godina Ede Maajke. Nakon uspješne saradnje sa Kultur Shockom i singlova “Sloboda” i “Staza manjine”, Edo je po povratku u Zagreb oformio odličan bend i izbacuje već treći singl s albuma koji je najavio za jesen. Nakon singlova “No Pasaran” i ljubavne pjesme “Ne mogu disat”, vrijeme je da poslušamo i pjesmu “Dolazim i odlazim”.

Video je snimio Sven Čustović na uspješnom koncertu u Tvornici za vrijeme prvog javnog izvođenja ove pjesme.

“Dolazim i odlazim je u muzičkom smislu fuzija fanka, roka i kafanske narodnjačke muzike, gruv je odličan i ne znam ni sam šta mi je bolje, da l’ taj rif ili zarazna zaigrana bas linija ili ovaj zarazni refren koji sam napisao još prije nekoliko godina. Sve se poklopilo na odličan način i evo konačno možete da poslušate”, rekao je Edo.

Miks i master pjesme uradio je Miro Vidović, sa kojim Edo sarađuje od početka svoje karijere.

“On je trenutno na turneji s 2CELLOS pa mi je svakodnevno slao mikseve pjesama iz Japana, Miro mi je nezamjenjiv. Pjesma govori o životnim iskustvima u raznim mentalitetima i društvima u kojima sam živio, ta društva i ta iskustva su dio mene sa svim svojim dobrim stranama, ali i onim lošim kojima sam se posvetio u ovoj pjesmi. Refren je jednostavno morao biti ovakav kakav jeste, masni narodnjak koji na kraju pređe u nekakav čudni polusevdah”, zaključio je Edo Maajka.

Izvor: MTV

 

Napiši komentar