Blagoje Grahovac: Razbijači Jugoslavije još drže vlast

Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Razbijači Jugoslavije težišno drže vlast u svim bivšim jugoslovenskim republikama i zato još nema odgovora na pitanje kako i zašto je razbijena Jugoslavija, izjavio je sinoć FoNetu general u penziji Blagoje Grahovac na predstavljanju svoje knjige “Tri cunamija – Evropa je ranjena”.

Grahovac je istakao da bez odgovora na pitanja o razbijanju Jugoslavije nema rješenja za situaciju u kojoj se danas nalaze postjugoslovenska društva.

Prema ocjeni Grahovca, Evropa je ugrožena neoliberalizmom koji se sve više ispoljava kao opaki fašizam, a ranjavaju je i organizovani kriminal, korupcija i religijski fanatizam ali u svemu tome Balkan može da joj pomogne. Balkan koji je kroz istoriju bio izvorište problema za Evropu može da postane njen štit, smatra Grahovac koji ističe da možda zvuči futuristički, ali da u osnovi tog štita treba da leže srpsko-hrvatsko i srpsko-albansko prijateljstvo.

Grahovac je istakao da se njegova knjiga “Tri cunamija – Evropa je ranjena” nastavlja na knjige “Glasovi iz gluve sobe” i “Banditosi – Ubice države”.
Najnovija knjiga Blagoja Grahovca objavljena je u izdanju Lagune i košta četiri evra, a sinoć je predstavljena u Beogradu.
FoNet

Napiši komentar