Uskoro: Google Hire, nova platforma na kojoj ćete moći da nađete posao

LinkedIn, Greenhouse, Jobvite i slične platforme odavno su se na globalnom nivou etablirale kao nezaobilazne tačke u traženju i ponudi poslova. Kako pojedinci, tako i poslodavci na ovim i sličnim društvenim mrežama fokusiranim na tržište rada već godinama grade poslovne mreže.

Google je do sada bio potpuno van ovog dijela tržišta, ali sada su i u jednoj od najvećih svjetskih kompanija odlučili da urade nešto po tom pitanju. Kako prenosi portal Axios, uskoro će Google u produkciju pustiti Google Hire, novu platformu koja će pokušati da osvoji dio tržišta za razmjenu i potražnju poslova.

Za sada se sve odvija u popriličnoj tišini, ali u Google Entreprise & Cloud odjeljenju vrijedno rade na razvoju nove usluge. Navodno je u osnovi Google Hire projekta koji vodi Diane Greene, bivši startup Bebop kojeg je Google kupio 2015. Trenutno nema detaljnijih informacija o tome kako će tačno izgledati Google Hire platofrma, kao što još nije definisano ni kada će Google lansirati ovaj projekat.

Ipak, ne treba sumnjati da će Google Hire biti apsolutno zanimljiv, bar u prvim danima ili nedjeljama, dok se ne vidi hoće li zaista moći da napadne trenutno najjače igrače u ovoj tržišnoj utakmici.

Izvor: Axios.com

Napiši komentar