Cane: Kulturološki, i u opoziciji koja je srušila Miloševića bili su totalni seljaci

Zoran Kostić Cane, frontmen grupe Partibrejkers”  osvrnuo se na vreme rušenja Miloševićevog režima i odnosa opozicije prema rokenrolu posle toga, koji će, ispostaviće se, biti gurnut na marginu.

“Umro je Čak Beri, ali ne damo se. Kome da se damo? Čudne su to stvari, za vreme Miloševića, svirali smo i borili se, a onda su došle te promene 2000. I umesto da rokenrol doživi eksploziju doživeo je imploziju. Jer se ispostavilo, kulturološki, da su ti tipovi, ta opozicija, totalni seljaci. Da su se palili na folk muziku. Oni su došli na vlast, a rokenrol je gurnut na tešku marginu”, rekao je Kostić.

“Ovde rokenrol i dalje smatraju za nepoželjnu stvar, to je nešto što je i dalje strano našem biću i narodu, posle 50 i kusur godina. Za to su najviše krivi ljudi koji su se predstavljali da su kultura rokenrola, kritičari i producenti raznih izdavačkih kuća. Svi koji su se muvali oko rokenrola nisu ga voleli, samim tim što ga nisu podržali”, rekao je Cane koji sa bendom “Škrtice” proživljava drugu mladost.

Na pitanje kako se boriti protiv kukavičlika, odgovorio je:

“Ja sebe stalno motivišem. Svakog dana. Padam, dižem se, stalno se preispitujem, trpim i sebe i druge. To je životni ciklus koji će trajati dok smo ovde. Ali stvar je u tome da ne smemo da dozvolimo da svoj život koji smo skupo platili, jeftino prodamo”, objasnio je Kostić.

Nedeljnik.rs

Napiši komentar