Viša klasa: Top pet polovnjaka po cijeni do 30.000 evra

Ako ciljate na automobile više klase i za jedan polovan primjerak ste spremni da izdvojite do 30.000 evra, evo pet najboljih modela koje možete pazariti za te pare.

 

Mercedes CLA

top-polovnjaci-mercedes-cla-220-cdi-relativno-mlad-i-drzi-cijenuOno što ovom modelu drži cijenu jeste aktraktivan dizaj i činjenica da je relativno mlad uz naravno domaće kupce koji znaju dobro da (pre)plate Mercedes automobile. CLA klasa je osmišljena kao mlađi brat CLS serije pa je štednja na određenim dijelovima primijetna, pogotovo u kabini. Preporuka je model 180 u verziji sa 122 konja ali i 200 CDI i 220 CDI.

Audi A5 Sportback

top-polovnjaci-audi-a5-sportback-tdi-estetski-bez-manaLED farovi će najaviti vaš dolazak bilo gdje da parkirate ovog “nijemca”. Estetski je bez mana, motori su prilično snažni a ne manjka ni tehničkih novotarija. Preporuka je S Line varijanta koja dolazi sa S tronic mjenjačem i V6 TDI agregatom zapremine 3.0 litara.

Volkswagen Passat CC

top-polovnjaci-volkswagen-passat-cc-r-line-luksuzan-i-pouzdanKod ovog modela možete birati između jednostavnijih varijanti koje se kreću od 15.000 evra ali za pomenutih 30.000 možete uzeti verziju sa najboljim paketom opreme. U pitanju je R-Line uz koji sebi dajete osjećaj uživanja u automobilu iz segmenta luksuznih, a da ipak sjedite na pouzdanim točkovima provjerenog njemačkog modela.

Mercedes CLS

top-polovnjaci-mercedes-cls-savrsen-enterijer-i-stabilnost-pri-velikim-brzinamaI kada bi ga mjerili po standardima za 2016. godinu ovaj Mercedes bi se sasvim dobro držao. Cijena mu se kreće kao i cijena prosječnog CC Volkswagena a možete dobiti savršeni enterijer i nevjerovatnu stabilnost pri velikim brzinama ali se čuvajte primjeraka koji su prešli preko 300.000 kilometra (a takvih je dosta na tržištu) jer će vam zagorčati život.

BMW X6

top-polovnjaci-bmw-x6-xdrive30d-najbolje-za-cijenu-do-30-hiljada-evraA najveće na kraju. Ovoj model se kod nas jedva može kupiti za naš budžet od 30.000 evra. Ali prva generacija ovog SUV-a je dobro provjerena, valja samo izbjegavati “xDrive50i” verziju ukoliko ne želite da (pre)često posjećujete pumpu. Verzije kao što su “xDrive35d” i “xDrive30d” sasvim su solidan izbor. Za one koji ipak više simpatišu benzince, verzija “xDrive35i” je preporuka.

Izvor: Autoportal.rs

Napiši komentar