Borba za život: Radnici ŽRS štrajkuju glađu, prolaznici im pružaju podršku

Predstoje nam teški dani, ali mi radnici Željeznica Republike Srpske ćemo istrajati u zaštiti svojih dobara, prava i porodica, poručili su radnici Željeznica RS koji štrajkuju glađu u Banjaluci.

Oni su pozvali kolege, radnike i građane RS na okupljanje.

Zlatko Marin, predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u Željeznicama RS koji takođe štrajkuje glađu, juče je najavio da će se štrajku pridružiti još 12 kolega u Doboju koji će takođe štrajkom glađu tražiti redovnu isplatu plata i naknada.

“Postojeće stanje ukazuje na plan i provođenje stvaranja trusnog područja gdje su sve izvjesniji socijalni nemiri i sukobi neviđenih razmjera. Kome još treba razaranje našeg mira? Da li Vlada kao najodgovornija institucija izvršne vlasti u tome učestvuje? Da li u tome učestvuje institucija predsjednika RS? Mi željezničari nismo meritorni da ocijenimo ove parametre, ali ovakav vid eskalacije više ne možemo da trpimo. Ovim putem pozivamo javnost RS da se aktivno uključi da se riješi postojeća pat pozicija kako bismo znali ko je za šta odgovoran, obavezan i dužan i kako bi se aktivirale nadležnosti za provođenje zakona. Želimo da spriječimo veću štetu i rizike koji vode urušavanju i nestajanju RS”, poručili su radnici Željeznica RS u štrajku kojima se pridružuje sve veći broj građana u znak podrške.

N1

Napiši komentar