Drakonska kazna: UEFA zabranila Partizanu da igra u LŠ i LE!

UEFA je zabranila Partizanu da igra u Ligi šamiona i Ligi Evrope u prvoj sezoni od naredne tri u kojoj se kvalifikuje za takmičenje, potvrđeno je za B92.

Kako prenosi Asošiejted pres, Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključno sa septembrom 2016. godine. Najveći deo tog novca je na ime poreza i socijalnih davanja državi Srbiji.

UEFA je odlučila da je ovakva kazna neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u poslednjih pet godina. Partizan je u “sličnoj situaciji” bio 2013. godine, kada je klub suspendovan na godinu dana iz takmičenja UEFA, pa evrpska kuća fudbala smatra da je žešća kazna jedina odgovarajuća i dovoljna da ispravno utiče.

Nije tri godine, samo je saopšteno da do kraja januara moramo da platimo 360.000 evra

Predsednik Partizana Milorad Vučelić

Iako je prvobitno objavljeno da je suspenzija u trajanju od tri godine, za B92.net su iz UEFA razjasnili da je reč o zabrani igranja tokom jedne sezone, prve od naredne tri u kojoj klub izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja.

Istovremeno, za B92 su iz Partizana poručili da nije u pitanju suspenzija, već da klub “do kraja meseca mora da uplati 360.000 evra”.

Nije poznato kome taj novac treba da se uplati, niti kako je moguće da UEFA na svom sajtu objavi konačnu odluku.

Kako se navodi u odluci Tela za finansijsku klupsku kontrolu UEFA, žalba je moguća u narednih deset dana, ali ne na adresu UEFA, već će crno-beli ovaj slučaj morati da, ako žele, iznesu pred Sudom sa sportsku arbitražu u Lozani.

B92.net

Napiši komentar