Koje stvari o vezi treba da zadržite za sebe

Uvek se osećamo bolje kada s nekim porazgovaramo o problemima koji nas muče, kada se poverimo onima koji nas najbolje razumeju i podržavaju. Međutim, postoje neke stvari koje ne bi trebalo da pričamo nikome.

Detalji veze bi trebalo da ostanu između partnera i vas i ne bi trebalo da našu intimu delimo s drugima. Naravno, postoje i stvari o kojima bi trebalo da pričamo s ljudima oko nas, ali neke je najbolje zadržati.

Stručnjaci ističu sledeće stvari koje ne bi trebalo da delimo s drugima, a koje se tiču naše veze.

  1. Svađe s partnerovom porodicom

Svi znaju koliko ponekad odnosi sa svekrvom mogu biti loši, ali to bi trebalo ipak da zadržite za sebe, ili još bolje, popričajte sa svekrvom lično o stvarima koje vas muče. Ovako rizikujete da informacije koje odajete o partnerovoj majci dođu i do njega, što bi moglo izazvati sukob i poljuljati odnose.

  1. Partnerove seksualne fantazije

To su vrlo intimni detalji i zato bi trebalo da ostanu tajna između vas i vašeg partnera, a ne tema o kojoj ćete pričati s drugaricom na kafi. U ljubavnoj vezi postoji dvoje ljudi, treća osoba je uvek višak.

  1. Intimne informacije

Ukoliko vam neko kaže “Molim te da ovo ostane tajna među nama”, to vas obavezuje da tajnu i sačuvate. Ako vas ne samo partner, nego i bilo ko drugi, zamoli da budete diskretni, tako i uradite. Jer stavite se u tuđu kožu, kako bi vama bilo da neko vaše tajne deli s drugim ljudima?

  1. Lične neugodnosti

Informacije o lošem zadahu i sličnim stvarima na pristojan način recite partneru, a ne vašim prijateljicama. To su problemi koji se lako mogu rešiti, pa nema potrebe da dižete paniku zbog toga.

B92

Napiši komentar