Nezgodne situacije: “Zašto tata radi sklekove na mami?”

Šta sve možete da očekujete ako vam klinci upadnu u sobu i uhvate vas tokom seksa…

Jedan od neprijatnijih trenutaka koji će vas snaći tokom tih lepih i komplikovanih godina odgajanja sitne dece sasvim sigurno biće onaj kad usred akcije shvatite da imate neočekivanu publiku jednocifrenih godina… Uprkos svim vašim merama predostrožnosti, izvesno je da će vas to snaći (bar) jednom.

Pitanje je samo šta će posle biti. Kad se to desi. A desiće se. Sigurno.

Nedavno je na tu temu pokrenuta diskusija na Mumsnetu, a evo šta pišu mame, kakva su bila njihova iskustva…

U postu “Tata je radio sklekove na mami” jedna mama opisala je svoje iskustvo: “Naš sedmogodišnji sin ušao je u našu sobu usred noći, i ‘uhvatio’ nas. Moj suprug ga je odmah video, ali je naš sin ipak video par sekundi ‘akcije'”, napisala je postiđena mama. “Sledećeg jutra, sreli smo komšinicu i on joj je ispričao sve o tome, a pričicu je začinio imitacijom ‘čudnih zvukova koje je mama pravila, objasnivši da ga je upravo ta buka probudila.”

A onda su se javili i drugi roditelji sa sličnim iskustvima. Većina ljudi, na svu sreću, ističe smešnu stranu takvih situacija:

“Naša ćerka jednom se sakrila ispod kreveta da nas iznenadi… Mi smo počeli da se ljubimo, i sve po redu… I nismo uopšte bili svesni da je tu, dok je nismo čuli da se kikoće. Na svu sreću, supruga i ja bili smo ispod pokrivača. Danas se smejemo tome”, napisao je jedan tata.

Na to se nadovezala jedna mama koja kaže da je nju i njenog supruga nedavno čuo njihov sedmogodišnji sin: “Je l’ se vi to rvete po krevetu? Mogu i ja da se igram?” doviknuo im je. “Jaoooooooo!”, napisala je ova postiđena mama.

“Starija ćerka, koja je u tada imala osam godina, jednom nas je uhvatila. Kad sam otvorila oči i videla je, moj muž je odmah rekao ‘imao sam napad astme i mama mi je pomagala’. ‘O, mislila sam da ste imali seks’, rekla je ona i mirno išetala iz sobe“, podelila je svoje iskustvo jedna mama.

Ali, ono što je dobro je što iz tuđih iskustava možete da naučite da to i kad se desi – nije smak sveta. Dešava se. Mama i tata uživaju u seksu? Pa, to znači da se mama i tata vole, i da “malo smetalo” raste u porodici punoj ljubavi.

Seks nije važan samo za vas i vašeg partnera, ako ste zadovoljni i ispunjeni, cela porodica je na dobitku.

Seks je izvor posebne energije, životne, koja će se, ako ste zadovoljni, “prelivati” na sve sfere. Nećete, dakle, imati potrebu da budete zajedljivi prema koleginicama na poslu, nećete se svađati u redu u pošti, nećete gunđati… I, što je takođe važno, vaša deca odrašće sa svešću da se mama i tata vole. A to saznanje biće model po kojem će graditi sve svoje buduće veze u životu. I ta ideja o ljubavi, strasti i posvećenosti, jedan je od najboljih “poklona” koje možete da im date.

Mondo.rs

Napiši komentar