Majkl Morel, CIA: Donald Tramp je Putinov agent!

Donald Tramp, kontroverzni kandidat republikanaca za predsednika SAD

Bivši visoki funkcioner CIA Majkl Morel tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin regrutovao Donalda Trampa kao agenta Rusije, ali da Tramp to još nije shvatio

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je ruski agent, ali to još ni sam nije shvatio, izjavio je juče nekadašnji visoki funkcioner CIA Majkl Morel.

On je u autorskom tekstu u “Njujork tajmsu”, objašnjavajući zbog čega će 8. novembra na predsedničkim izborima dati svoj glas demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton, oštro kritikovao Trampa i ocenio da je on “ne samo nesposoban za predsedničku funkciju, već i ozbiljna opasnost za američku nacionalnu bezbednost”.

“Rekao bih da je ruski predsednik Vladimir Putin regrutovao Trampa kao agenta Rusije, ali da Tramp to još nije shvatio”, naveo je Morel, koji je 33 godine radio u CIA, obavljajući i najviše funkcije.

Morel je podsetio da je i Putin bivši obaveštajni agent, sposoban da otkrije slabosti svojih meta i da ih iskoristi.

Putin je bivši obaveštajni agent, sposoban da otkrije slabosti svojih meta i da ih iskoristi, podseća Morel

On je ocenio da je “Putin tokom kampanje koristio Trampove slabosti i obasipao ga komplimentima, na šta je Tramp reagovao tačno onako kako je Putin očekivao”. Prema Morelovim rečima, milijarder je nazvao Putina velikim liderom, što je ohrabrilo ruske obaveštajne službe da špijuniraju Klintonovu i dovelo do pojačanog angažovanja SAD u okviru NATO-a, naročito u baltičkim zemljama koje strahuju od ruske agresije.

Morel je optužio Trampa za ugrožavanje nacionalne bezbednosti pozivima da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, što, po njegovom mišljenju, pojačava džihadističku propagandu da je rat protiv terorizma zapravo rat protiv islama.

S druge strane, Morel je podržao Klintonovu, navodeći da “veruje u njenu sposobnost da ispuni najvažniju predsedničku dužnost, odnosno da osigura nacionalnu bezbednost”.

On je podsetio da je Klintonova svojevremeno bila i jedan od najvećih zagovornika akcije u kojoj je ubijen nekadašnji vođa Al Kaide Osama bin Laden, kao i da se lično uverio u njeno poznavanje situacije, veštinu postavljanja pitanja, ali i promene stava ukoliko joj se ponudi valjan argument.

Izvor: Beta

Napiši komentar